LOADING...

AJAX MotionProtect Outdoor

AJAX MotionProtect Outdoor – egy kültéri mozgásérzékelő, amely csak a valós veszélyekre reagál.

Termék megtekinése a webáruházban

Az Ajax kültéri biztonsági berendezéseinek új sorozatát a MotionProtect Outdoor képviseli – egy mozgásérzékelő, amely kétfázisú algoritmussal rendelkezik a hamis riasztás, a kisállat immunitás és a fejlett anti-maszkoló rendszerrel. A legmegbízhatóbb megoldás a kültéri területek ellenőrzéséhez.

Kültéri védelem

Kültéri-heverni

Európában a lakosság jelentős része magánházakban és házakban él. A biztonsági rendszer kiépítése a kültéri területről indul: annak érdekében, hogy a ház felé közeledő  rablókat megrémítsék a szirénákkal. Védjék meg a területen található ingatlant, így éjszaka, néhány értékes percet adjon magának a behatolóval szemben.

Létrehoztunk egy integráló modult. Lehetővé téve az Ajax riasztórendszer összeköttetését egy harmadik fél vezetékes érzékelőivel, beleértve a kültéri eszközöket is.

AJAX-Kültéri heverni

A MotionProtect Outdoor a következő követelmények figyelembevételével hoztuk létre:

  1. Teljesen pontos mozgásérzékelő rendszer. Az érzékelőnek csak a legnehezebb körülmények között dolgozva kell reagálnia a valós veszélyekre – a hamis riasztás kizárt.
  2. A legmagasabb szintű maszkolás- és vandalizmusvédelem. Bármi történik a detektorral (maszkolás, bántalmazás, lopás), a felhasználót és a biztonsági céget tájékoztatja a rendszer.
  3. Az Ajax kulcsfontosságú jellemzőinek folytonossága: hatalmas kommunikációs tartomány, éves működés a mellékelt akkumulátoroktól, riasztások átvitele 0,15 másodperc alatt.

Nincs hamis riasztás

ajax-motionprotect kültéri

A MotionProtect érzékelősorozatnak köszönhetően felfedeztük a szobák tipikus interferenciáit és sikerült sikeresen szűrni őket a SmartDetect digitális algoritmussal: napsugarak, forró levegőáramok és háziállatok. Ugyanakkor sokszor több lehetséges oka van a hamis riasztásra a kültéri érzékelőknél. A napsütéses fák és növények levelei, az érzékelő látóterén keresztül repülő madarak, rovarok, amelyek a lencséken ülnek, a területen áthaladó háziállatok, a napsütés, a kiszámíthatatlan széllökések nem jelentenek teljes listát olyan események, amelyek összetéveszthetik a hagyományos kültéri mozgásérzékelőt. Rengeteg adatot gyűjtöttünk össze, amelyek gondos elemzése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk a jel jellemzőit minden tipikus szabadtéri esemény esetében.

LISA intelligens algoritmus a hamis riasztás megelőzésére

Pontosan felismeri az embereket. A LISA a MotionProtect Outdoor-t hatalmas akadály a behatolók számára. A digitális algoritmus pontosan azonosítja az ember mozgását, figyelmen kívül hagyva az állatokat, a fák és növények lengését, valamint a detektoron levő rovarokat.

Figyelmen kívül hagyja a fák és bokrok mozgását

A LISA elemzi a két érzékelőből származó jelek hasonlóságát két szakaszban. Ha a jelek az első szakaszban hasonlónak tűnnek, de az észlelt hasonlóság nem elegendő riasztás indításához, a spektrális komponensek összehasonlítása megkezdődik. Ez utóbbi megakadályozza az eseteket, amikor a fák és bokrok egyidejűleg elfordulnak az érzékelő látómezőjében.

A kültéri érzékelők IR és mikrohullámú érzékelőkkel való népszerűsége ellenére ez a megoldás nem felel meg nekünk. A mikrohullámú érzékelő hatékonyan biztosítja a hamis riasztásokat 8 méteres távolságban. Ez a kritikus távolság, amely eléggé jellemző jelet ad a mozgó személytől, hogy megkülönböztesse azt a természetes interferencia jelektől. Ezenkívül a mozgásérzékelési tartományt csak az eszköz telepítési magasságának vagy dőlésszögének megváltoztatásával lehet beállítani, ami veszélyezteti a működés minőségét, vagy teljesen megfosztja a detektornak a kisállat figyelmen kívül hagyását.

A MotionProtect Outdoor számára a leghatékonyabb két infravörös érzékelő rendszer volt.

Ajax-MPO

A lencsék eltérő irányultsága miatt az érzékelő elegendő információt kap arról, hogy mi történik a látómezőben, hogy az elemzés során a hamis riasztások 100% -át kinyomtassa, és hogy ne is reagáljon akár 80 cm magas magasságú háziállatokra. Az alsó lencse változó látószöge lehetővé teszi, hogy a mozgásérzékelési tartományt 3 ~ 15 méteren belül állítsa be.

MPO-Ajax

Egy személy átlépte mindkét érzékelő gerendáját – egy riasztást

ajax-riaszto-mpo

Egy személy csak a felső detektor gerendáit keresi (az érzékelési területen kívül) – az esemény figyelmen kívül marad

ajax-riaszto-outdoor

A kutya csak az alsó detektor gerendáját keresztezi – az esemény figyelmen kívül marad

A legtöbb IR-érzékelő mozgásérzékelő impulzusokat számlál, ami egy egyszerű módszer: egy tucat impulzus riasztást generál. Ez a módszer azonban megbízhatatlan, mivel bizonyos körülmények között teljesen különböző események indíthatnak hasonló jeleket.

Egy kifinomultabb rendszert használunk.

  1. MotionProtect Outdoor csak akkor éri el a riasztást, ha mindkét érzékelő reagál a mozgásra – ez a védelem első lépése a hamis riasztások ellen.
  2. A két érzékelő jelét a külső interferenciák sajátosságainak megfelelően módosított SmartDetect algoritmus elemzi, majd összehasonlítja a hullámformákat. Ebben a szakaszban a MotionProtect Outdoor 100% -ban határozza meg a személyt, és a hamis riasztás valószínűsége viszonylag alacsony. Ez a védelem második szakasza, és megállhatnánk, de abszolút megbízhatóságra volt szükségünk.
  3. A spektrális analízis a harmadik gát volt. A két érzékelő jelének frekvenciakomponenseinek összehasonlítására szolgáló algoritmus egyedülálló a biztonsági eszközök számára – ez az Ajax Systems know-how-ja, amely garantálja a MotionProtect Outdoor 100% -os pontosságát. Nem célszerű a folyamatot minden mozgásérzékelés után elindítani, mivel a komplex számítások csökkentik az érzékelő akkumulátor élettartamát 2 évre. Ezért csak akkor kapcsoljuk össze, ha nem vagyunk teljesen magabiztosak a jelek hasonlóságának elemzése során bekövetkező kiváltás okán.

Egy páratlan kétfázisú algoritmus, amely az első lépéstől észleli a személyt, nem ad hamis riasztást, és biztosítja az akkumulátor élettartamát legfeljebb 5 évig a két csomagolt akkumulátorral kültéri mozgásérzékelőjében.

Anti-szabotázs elleni védelem

A kültéri telepítés jelentősen növeli a szabotázs lehetőségét: a hatástalanított készülék ruhával borítható, a lencsék ragaszthatók vagy festhetők. Ráadásul a behatoló megpróbálhatja leválasztani a tartókról, kinyitni és károsítani az elektronikus alkatrészeket. A megbízható érzékelőnek  fel kell ismerni és  jelentenie kell a problémát a felhasználóknak és a biztonsági cégnek.

A MotionProtect Outdoor test tartós műanyagból készül, és szabotázzsal van ellátva, amely érzékeli a nyílást, vagy megpróbálja leválasztani a SmartBracket szerelőpanelről.

MPO-szabotázs

A maszkolásgátló védelmi rendszer (az érzékelő nézetének blokkolására tett kísérletek) három speciális érzékelőt és egy algoritmust tartalmaz, amely elemzi a jeleket. Riasztást fog rögzíteni és kiváltani minden tipikus esetben, amikor néhány másodperc múlva elfedik:

  • egy objektum elhelyezkedése, amely mindkét lencsét 20 cm-es távolságban közelíti meg
  • ha van egy akadály, amely 10 cm távolságban zavarja az egyik lencsét
  • ha valami eltakarja egy vagy mindkét lencsét
  • ha az érzékelőtest átlátszó lakkozással van bevonva

MPO-szenzor

A MotionProtect Outdoor maszkolásgátló rendszer megfelel az EN 50131 3. fokozatú biztonsági szabványnak: „készen áll a szakmai készségekkel és ismeretekkel rendelkező behatolókkal szemben”.

Ezen túlmenően a MotionProtect Outdoor eső- és porvédelemmel rendelkezik (IP54-es szint), nedvességtartalmú körülmények között, -25 ° C és + 60 ° C közötti hőmérsékleten 100% -ig működhet. Mivel a lítiumelemek kapacitása és ennek következtében az érzékelő függetlensége jelentősen csökken a súlyos hideg körülmények között, lehetővé tettük a külső 5 ~ 28 V-os tápegység csatlakoztatását.

A MotionProtect Outdoor vezeték nélküli teljesítménye szintén professzionális – a JEWELLER rádiótechnológiája lehetővé teszi a központ számára, hogy kétirányú kommunikációt tartson fenn az érzékelővel 1700 méteres távolságban; a riasztások 0,15 másodperc alatt kerülnek átadásra.

Termék megtekinése a webáruházban

MotionProtect kültéri műszaki előírások

Érzékelő elem PIR érzékelő, 2 db
Vízszintes érzékelési szög 90 °
Mozgásérzékelési távolság Állítható, 3 – 15 m, ha az érzékelőt 1 m magasságban szerelik fel
Kisállat figyelmen kívül hagyása Elérhető, magassága akár 80 cm, ha az érzékelőt 1 m magasságban szerelik fel
Kommunikációs tartomány Legfeljebb 1700 m (ahol nincsenek akadályok)
Frekvencia sáv 868,0 – 868,6 MHz vagy 868,7 – 869,2 MHz, az értékesítési területtől függően
Elem élettartam Legfeljebb 5 év 2 CR123A elemen
Külső táp 5 – 28 V DC, 200 mA
Szabotázsvédelem Elérhető
Maszkolás elleni védelem Elérhető
Testvédelem IP54
Üzemi hőmérséklet -25 ° C és + 60 ° C közötti hőmérséklet
Működési páratartalom Akár 100%
Befoglaló méretek 184 х 70 х 65 mm
Súly 318 g

Most már megrendelheti a webáruházunkban a  MotionProtect kültéri érzékelőit .

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kedves Látogatónk!

Vásárlóink igényeit figyelembevéve, elkészítettük
új webáruházunkat.

Új oldalunkon szélesebb árukészlettel, akciókkal és könnyebb kezelhetőséggel várjuk Önt!

Kérjük, kattintson az alábbi képre vagy hivatkozásra és győződjön meg fentiekről!

Smart Home Magyarország Webáruház