LOADING...

AJAX MotionProtect Outdoor

AJAX MotionProtect Outdoor – egy kültéri mozgásérzékelő, amely csak a valós veszélyekre reagál.

Termék megtekinése a webáruházban

Az Ajax kültéri biztonsági berendezéseinek új sorozatát a MotionProtect Outdoor képviseli – egy mozgásérzékelő, amely kétfázisú algoritmussal rendelkezik a hamis riasztás, a kisállat immunitás és a fejlett anti-maszkoló rendszerrel. A legmegbízhatóbb megoldás a kültéri területek ellenőrzéséhez.

Kültéri védelem

Kültéri-heverni

Európában a lakosság jelentős része magánházakban és házakban él. A biztonsági rendszer kiépítése a kültéri területről indul: annak érdekében, hogy a ház felé közeledő  rablókat megrémítsék a szirénákkal. Védjék meg a területen található ingatlant, így éjszaka, néhány értékes percet adjon magának a behatolóval szemben.

Létrehoztunk egy integráló modult. Lehetővé téve az Ajax riasztórendszer összeköttetését egy harmadik fél vezetékes érzékelőivel, beleértve a kültéri eszközöket is.

AJAX-Kültéri heverni

A MotionProtect Outdoor a következő követelmények figyelembevételével hoztuk létre:

  1. Teljesen pontos mozgásérzékelő rendszer. Az érzékelőnek csak a legnehezebb körülmények között dolgozva kell reagálnia a valós veszélyekre – a hamis riasztás kizárt.
  2. A legmagasabb szintű maszkolás- és vandalizmusvédelem. Bármi történik a detektorral (maszkolás, bántalmazás, lopás), a felhasználót és a biztonsági céget tájékoztatja a rendszer.
  3. Az Ajax kulcsfontosságú jellemzőinek folytonossága: hatalmas kommunikációs tartomány, éves működés a mellékelt akkumulátoroktól, riasztások átvitele 0,15 másodperc alatt.

Nincs hamis riasztás

ajax-motionprotect kültéri

A MotionProtect érzékelősorozatnak köszönhetően felfedeztük a szobák tipikus interferenciáit és sikerült sikeresen szűrni őket a SmartDetect digitális algoritmussal: napsugarak, forró levegőáramok és háziállatok. Ugyanakkor sokszor több lehetséges oka van a hamis riasztásra a kültéri érzékelőknél. A napsütéses fák és növények levelei, az érzékelő látóterén keresztül repülő madarak, rovarok, amelyek a lencséken ülnek, a területen áthaladó háziállatok, a napsütés, a kiszámíthatatlan széllökések nem jelentenek teljes listát olyan események, amelyek összetéveszthetik a hagyományos kültéri mozgásérzékelőt. Rengeteg adatot gyűjtöttünk össze, amelyek gondos elemzése lehetővé tette számunkra, hogy meghatározzuk a jel jellemzőit minden tipikus szabadtéri esemény esetében.

LISA intelligens algoritmus a hamis riasztás megelőzésére

Pontosan felismeri az embereket. A LISA a MotionProtect Outdoor-t hatalmas akadály a behatolók számára. A digitális algoritmus pontosan azonosítja az ember mozgását, figyelmen kívül hagyva az állatokat, a fák és növények lengését, valamint a detektoron levő rovarokat.

Figyelmen kívül hagyja a fák és bokrok mozgását

A LISA elemzi a két érzékelőből származó jelek hasonlóságát két szakaszban. Ha a jelek az első szakaszban hasonlónak tűnnek, de az észlelt hasonlóság nem elegendő riasztás indításához, a spektrális komponensek összehasonlítása megkezdődik. Ez utóbbi megakadályozza az eseteket, amikor a fák és bokrok egyidejűleg elfordulnak az érzékelő látómezőjében.

A kültéri érzékelők IR és mikrohullámú érzékelőkkel való népszerűsége ellenére ez a megoldás nem felel meg nekünk. A mikrohullámú érzékelő hatékonyan biztosítja a hamis riasztásokat 8 méteres távolságban. Ez a kritikus távolság, amely eléggé jellemző jelet ad a mozgó személytől, hogy megkülönböztesse azt a természetes interferencia jelektől. Ezenkívül a mozgásérzékelési tartományt csak az eszköz telepítési magasságának vagy dőlésszögének megváltoztatásával lehet beállítani, ami veszélyezteti a működés minőségét, vagy teljesen megfosztja a detektornak a kisállat figyelmen kívül hagyását.

A MotionProtect Outdoor számára a leghatékonyabb két infravörös érzékelő rendszer volt.

Ajax-MPO

A lencsék eltérő irányultsága miatt az érzékelő elegendő információt kap arról, hogy mi történik a látómezőben, hogy az elemzés során a hamis riasztások 100% -át kinyomtassa, és hogy ne is reagáljon akár 80 cm magas magasságú háziállatokra. Az alsó lencse változó látószöge lehetővé teszi, hogy a mozgásérzékelési tartományt 3 ~ 15 méteren belül állítsa be.

MPO-Ajax

Egy személy átlépte mindkét érzékelő gerendáját – egy riasztást

ajax-riaszto-mpo

Egy személy csak a felső detektor gerendáit keresi (az érzékelési területen kívül) – az esemény figyelmen kívül marad

ajax-riaszto-outdoor

A kutya csak az alsó detektor gerendáját keresztezi – az esemény figyelmen kívül marad

A legtöbb IR-érzékelő mozgásérzékelő impulzusokat számlál, ami egy egyszerű módszer: egy tucat impulzus riasztást generál. Ez a módszer azonban megbízhatatlan, mivel bizonyos körülmények között teljesen különböző események indíthatnak hasonló jeleket.

Egy kifinomultabb rendszert használunk.

  1. MotionProtect Outdoor csak akkor éri el a riasztást, ha mindkét érzékelő reagál a mozgásra – ez a védelem első lépése a hamis riasztások ellen.
  2. A két érzékelő jelét a külső interferenciák sajátosságainak megfelelően módosított SmartDetect algoritmus elemzi, majd összehasonlítja a hullámformákat. Ebben a szakaszban a MotionProtect Outdoor 100% -ban határozza meg a személyt, és a hamis riasztás valószínűsége viszonylag alacsony. Ez a védelem második szakasza, és megállhatnánk, de abszolút megbízhatóságra volt szükségünk.
  3. A spektrális analízis a harmadik gát volt. A két érzékelő jelének frekvenciakomponenseinek összehasonlítására szolgáló algoritmus egyedülálló a biztonsági eszközök számára – ez az Ajax Systems know-how-ja, amely garantálja a MotionProtect Outdoor 100% -os pontosságát. Nem célszerű a folyamatot minden mozgásérzékelés után elindítani, mivel a komplex számítások csökkentik az érzékelő akkumulátor élettartamát 2 évre. Ezért csak akkor kapcsoljuk össze, ha nem vagyunk teljesen magabiztosak a jelek hasonlóságának elemzése során bekövetkező kiváltás okán.

Egy páratlan kétfázisú algoritmus, amely az első lépéstől észleli a személyt, nem ad hamis riasztást, és biztosítja az akkumulátor élettartamát legfeljebb 5 évig a két csomagolt akkumulátorral kültéri mozgásérzékelőjében.

Anti-szabotázs elleni védelem

A kültéri telepítés jelentősen növeli a szabotázs lehetőségét: a hatástalanított készülék ruhával borítható, a lencsék ragaszthatók vagy festhetők. Ráadásul a behatoló megpróbálhatja leválasztani a tartókról, kinyitni és károsítani az elektronikus alkatrészeket. A megbízható érzékelőnek  fel kell ismerni és  jelentenie kell a problémát a felhasználóknak és a biztonsági cégnek.

A MotionProtect Outdoor test tartós műanyagból készül, és szabotázzsal van ellátva, amely érzékeli a nyílást, vagy megpróbálja leválasztani a SmartBracket szerelőpanelről.

MPO-szabotázs

A maszkolásgátló védelmi rendszer (az érzékelő nézetének blokkolására tett kísérletek) három speciális érzékelőt és egy algoritmust tartalmaz, amely elemzi a jeleket. Riasztást fog rögzíteni és kiváltani minden tipikus esetben, amikor néhány másodperc múlva elfedik:

  • egy objektum elhelyezkedése, amely mindkét lencsét 20 cm-es távolságban közelíti meg
  • ha van egy akadály, amely 10 cm távolságban zavarja az egyik lencsét
  • ha valami eltakarja egy vagy mindkét lencsét
  • ha az érzékelőtest átlátszó lakkozással van bevonva

MPO-szenzor

A MotionProtect Outdoor maszkolásgátló rendszer megfelel az EN 50131 3. fokozatú biztonsági szabványnak: „készen áll a szakmai készségekkel és ismeretekkel rendelkező behatolókkal szemben”.

Ezen túlmenően a MotionProtect Outdoor eső- és porvédelemmel rendelkezik (IP54-es szint), nedvességtartalmú körülmények között, -25 ° C és + 60 ° C közötti hőmérsékleten 100% -ig működhet. Mivel a lítiumelemek kapacitása és ennek következtében az érzékelő függetlensége jelentősen csökken a súlyos hideg körülmények között, lehetővé tettük a külső 5 ~ 28 V-os tápegység csatlakoztatását.

A MotionProtect Outdoor vezeték nélküli teljesítménye szintén professzionális – a JEWELLER rádiótechnológiája lehetővé teszi a központ számára, hogy kétirányú kommunikációt tartson fenn az érzékelővel 1700 méteres távolságban; a riasztások 0,15 másodperc alatt kerülnek átadásra.

Termék megtekinése a webáruházban

MotionProtect kültéri műszaki előírások

Érzékelő elem PIR érzékelő, 2 db
Vízszintes érzékelési szög 90 °
Mozgásérzékelési távolság Állítható, 3 – 15 m, ha az érzékelőt 1 m magasságban szerelik fel
Kisállat figyelmen kívül hagyása Elérhető, magassága akár 80 cm, ha az érzékelőt 1 m magasságban szerelik fel
Kommunikációs tartomány Legfeljebb 1700 m (ahol nincsenek akadályok)
Frekvencia sáv 868,0 – 868,6 MHz vagy 868,7 – 869,2 MHz, az értékesítési területtől függően
Elem élettartam Legfeljebb 5 év 2 CR123A elemen
Külső táp 5 – 28 V DC, 200 mA
Szabotázsvédelem Elérhető
Maszkolás elleni védelem Elérhető
Testvédelem IP54
Üzemi hőmérséklet -25 ° C és + 60 ° C közötti hőmérséklet
Működési páratartalom Akár 100%
Befoglaló méretek 184 х 70 х 65 mm
Súly 318 g

Most már megrendelheti a webáruházunkban a  MotionProtect kültéri érzékelőit .

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..